Annons
AnnonsAnnons

10 Mad Men-favoriter i shoppingväg


Mad Men är inte bara en bra TV-serie, utan även den hetaste modeinspirationen just nu! Höstkollektionerna andas nämligen 40- och 50-tal; kjol- och klänningslängderna kryper nedåt, stilen är påklädd och präktig, men ändå flirtig och mycket, mycket kvinnlig! Jag ÄLSKAR den här klädstilen, men alla gör det inte. Om du vill inte köra tantlooken från topp till tå kan du med fördel var ca 10, 20% Mad Men och bara ta något attribut som andas retro. Och glöm inte att locka håret som Elsa Billgren och ösa på med puder i ansiktet, svart eyeliner och rött, matt läppstift!

Mad men 1

1. Coast, 1 295 kr. 2. Nelly, 199 kr. 3. KappAhl, 299 kr.

Mad men 2

4. Lindex, 299 kr. 5. Vivienne Westwood Anglomania/Net-a-Porter, ca 5 200 kr. 6. Ted Baker/Asos, 892 kr.

Mad men 3

7. Ellos, 179 kr. 8. H&M, 199 kr. 9. Steve Madden, 699 kr. 10. H&M, 149 kr.

Tips för att klä dig i Mad Men-stilen:

• Midjan är i fokus. Markera den med pennkjolar, cardigans med smala bälten utanpå, figursydda klänningar eller utställda kjolar med åtsittande blus upptill.

• Den hetaste kjollängden slutar på halva vaden eller strax under knät. Håll överdelen tajt om du satsar på den kjol/klänningslängden, för en snyggare silhuett.

• Bär klassiska pumps, som inte är skyhöga. Sådana kan vara lätta att hitta second hand. Satsa på tantväskor till.

mad men 4

I senaste numret av CHIC hittar du fler trendtips om Mad Men/50-talslooken!

TAGGAR
2 kommentarer | Translate
OM CHARLOTTA

Charlotta Flinkenberg är avgående chefredaktör och grundare av CHIC. Parallellt med tidningsskapandet har hon varit programledare för ett eget program på TV3, skrivit två böcker och skaffat tre barn. Charlottas blogg bjuder på humor, självdistans och självklart en massa mode.

charlotta@flinkenberg.seARKIVAnnons
Annons

Laddar